(ВІДЕО) Сенатор США Марк Келлі ознайомився з особливостями роботи прикордонних підрозділів та наголосив на подальшій підтримці

НАЗАД
19 вересня 2023 09:46

Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко провів зустріч з Сенатором США від штату Арізона Марком Келлі.

Ключовими темами для обговорення стали особливості виконання завдань прикордонними підрозділами, використання захисниками наданої раніше допомоги та перспективи подальшої підтримки в рамках низки спільних проєктів, що реалізовуються з Держприкордонслужбою, зокрема Відділом з правоохоронних питань Посольства США в Україні.

На базі одного з підрозділів Сенатор Марк Келлі разом з Послом США в Україні Бріджит Брінк ознайомилися зі зразками техніки та екіпірування, котрі вже мали практику застосування прикордонниками в різних умовах.

Керівник Держприкордонслужби відмітив, що надані США засоби не один раз рятували життя військовослужбовцям відомства.

«Прикордонники завжди перші на кордоні і перші дають відсіч ворогу. Також на всій лінії, де ведуться бойові дії, наші підрозділи є невід’ємною складовою Сил оборони України і разом з іншими захисниками мужньо боронять державу», – додав Сергій Дейнеко.

Делегація іноземних партнерів поспілкувалася з прикордонниками та цікавилася їх думкою щодо ефективності наданого устаткування, яке зараз вони використовують в бойових умовах. Було продемонстровано озброєння, транспортні засоби, прилади нічного бачення, засоби зв’язку та медицини, комплекси БПЛА. Також Сергій Дейнеко ознайомив Марка Келлі, який в минулому служив бойовим пілотом ВМС США, з авіаційною складовою Держприкордонслужби, зокрема, які зразки використовуються в охороні кордону, як вони застосовуються та як планується посилювати авіаційну компоненту прикордонників.

Марк Келлі наголосив на непохитності позиції та потребі нарощування обсягів міжнародної технічної допомоги Україні.

«Для мене було дуже важливим побачити, почути від вас про обладнання, яке ви використовуєте. Я хочу сказати, що ми з вами. І Сенат Сполучених Штатів Америки вас підтримує, адже це неприпустимо, щоб росія перемогла Україну», – зауважив Сенатор.

Голова ДПСУ висловив вдячність Марку Келлі за підтримку українського народу та безпосередньо Держприкордонслужби. Він наголосив на ефективності організації співпраці, завдяки якій сьогодні відбувається реалізація різних проєктів міжнародної-технічної допомоги.

«Україна миролюбна країна і чужого нам не треба. Однак ми всіма силами, завдяки і підтримці Сполучених Штатів Америки, відстоюємо свою свободу і робитимемо все можливе, щоб поновити нашу територіальну цілісність у межах всього міжнародно визнаного кордону», – наголосив Сергій Дейнеко.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси